">
Terug naar Recepten

Een Zwitserse traditie met een vleugje Leerdammer.

Rosti
  • Waardeer dit recept

  • 50 Minuten

  • Gemiddeld

  • Blokken

  • Aan favorieten toevoegen

Rosti

Portions:

4

Past bij:

Lunch

Instructies:

Was en kook de aardappelen, houd ze 'al dente'. Eenmaal afgekoeld, schil en rasp ze. Kruid dit met zout, peper en nootmuskaat. Verhit wat olie en boter in een pan en doe een klein laagje aardappelen erin. Druk deze enigszins naar beneden zodat het lijkt op een omelet. Bak deze op hoog vuur aan beide kanten tot deze knapperig zijn. Plaats de aardappel rosti nu in een geoliede bakplaat. Leg hier plakken Parma ham en Leerdammer Original bovenop. Bak dit in de oven voor enkele minuten op 200°C. Geniet!

Ingrediënten

  • 800g aardappelen

  • 80cl oliezaad

  • 100g Leerdammer Original

  • 100g gesneden Parma ham

  • nootmuskaat

  • zout en peper

2 Vergelijkbare Recepten

  • BBQ Tortillas

    BBQ Tortillas

    15 Minuten

    Makkelijk

  • Courgette quiche

    Courgette quiche

    40 Minuten

    Makkelijk

#GENIET ERVAN