4
Bak gekruid gehakt in olie. Poets en was de prei en snijd in ringen. Voeg dit toe aan het gehakt en fruit het aan. Voeg de groentenbouillon toe, kook en bedek dit op laag vuur voor 15-20 minuten. Snijd de Leerdammer Original in dunne reepjes en voeg er 3/4 aan toe met de room, zodat de kaas smelt. Kruid de soep met peper, zout en gemalen nootmuskaat naar smaak. Was en snijd de rucola in kleine stukjes. Klopt de room stijf en voeg peper en zout toe naar smaak. Meng de rucola met de soep en serveer met de peper-room en de resterende Leerdammer Original reepjes.
200g Leerdammer Original
300g gekruid gehakt
2 eetlepels kookolie
300g prei
750ml runderbouillon
200ml room
zout
vers gemalen peper
gemalen nootmuskaat; Voor de peperroom: 50g rucola sla
100ml room
zout
groffe en gekleurde peper
Boodschappenlijstje per e-mail verzenden